ON AND ON THE RAIN WILL SAY

Installation view, On and on the rain will say, 2020, Foto: Kirstine Mengel

Pressemeddelelse, oktober 2020

I november byder M100 i Odense velkommen til gruppeudstillingen On and on the rain will say med kunstnerne Heine Kjærgaard Klausen, Jens Axel Beck, Marie Rosenkilde Lindberg, Frederik Vium, Camilla Rasborg og Julie Clifforth. En udstilling der manifesterer en vakkelvorn, vægelsindet, skrøbelig og ambivalent tilstand. Udstillingen bringer seks kunstnere sammen, som alle i deres praksis berører denne vaklende tilstand.

Titlen er en linje fra sangen Fragile af Sting. Sangen er ved flere lejligheder blevet spillet i forbindelse med overvældende begivenheder der minder os om, at det liv som vi kender, kan glide fra os på et splitsekund.

Som sangen betoner, må vi hver især forsøge at navigere i verden ud fra en grundlæggende skrøbelighed. En skrøbelighed som måske er selve fundamentet og grundpræmissen for vores færden? Hvordan håndterer vi denne præmis? Bidrager denne usikkerhed til at skarpe og radikale holdninger fodres? Ser vi ikke rundt omkring os, at knivskarpe positioner trækkes op, og at politiske ideologier splintres til skarpe skår på de yderste fløje? At verden alene betragtes bag skærmen og forsimples i mundrette sætninger? Dækker de skarpe ord i virkeligheden over en tvivl på, hvem vi er, hvem og hvad vi tilhører, og hvor vi vil hen, en usikkerhed på hvilket fundament vi står på og hvad der rigtigt og forkert?

Højland 2020 og bagved Level 2020 – Foto: Kirstine Mengel

Udstillingens ærinde er at fremkalde denne tilstand af usikkerhed og skrøbelighed. Sigtet er at erkende vores kollektive porøse fundament, og ad denne vej gøre vores vakkelvorne færden til et fælles sprog, vi kan tale. Udstillingen On and on the rain will say bringer det uudsigelige frem i lyset som et fælles udgangspunkt for en ny samtale. De seks kunstneres værker kan således karakteriseres som facetter til denne konversation. De inviterede kunstnere arbejder med forskelligartede medier, ligesom deres baggrunde og erfaringsgrundlag er meget forskellige. På udstillingen deltager den studerende i selskab med både de nyuddannede og de mere fuldbefarne kunstnere side om side.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond og Odense Kommune. Udstillingen er kurateret af Tine Oksbjerg Jensen, billedkunstner, kurator og projekt organisator på M100. 

Frederik Vium (f. 1996) studerer ved Kunstakademiet i Hamborg og arbejder i krydsfeltet mellem performance, skulptur og video. Camilla Rasborg (f. 1974) er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i 2002 og arbejder med kasserede genstande og lader dem indgå i kollager, malerier og relieffer. Julie Clifforth (f. 1984) er uddannet i 2014 på Kunstakademiet I Bergen og studerer landskabsarkitektur på Københavns Universitet. Clifforth arbejder i feltet mellem objekter og arkitektur og anvender et bredt spektrum af teknikker og materialer. Heine Kjærgaard Klausen (f. 1978) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006 og arbejder med skulptur, kollage og skulpturelle performances hvor værktitlerne ofte indlejres som en væsentlig del af værkerne. Jens Axel Beck (f. 1976) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi og Det kongelige Danske Kunstakademi i 2008. Beck arbejder interdisciplinært og lader værket diktere mediet og materialet. Marie Rosenkilde Lindberg (f. 1988) er uddannet på Kunstakademiet I Göteborg, HDK-Valand, i 2018 og arbejder inden for et bredt felt af medier.

LINK
IDOART.dk  – for komplet fotoserie af udstillingen 
M100

Højland, 2020, Mahogni, silkebånd, gips, acrylperler, glas, gulvlak, lærk, beton, bronze, 15×15 x 94,5 cm. – Foto: Kirstine Mengel
Højland, 2020, detalje – Foto: Tine Oksbjerg
Level, 2020, Fundne genstande placeret i 155 cm´s højde, detalje – Foto: Tine Oksbjerg
Level, 2020, detalje – Foto: Tine Oksbjerg